مطالعه کتاب حکمت شادان برای علاقه مندان به کتاب های رمان
مقدمه:
آن کس که خنده نمی داند همان به که آثار مرا نخواند. «نیچه»
حکمت شادان خصوصی ترین نوشته نیچه ، حاصل شش سال کار و زندگی پر تلاطم و حافظ حکمت سریه اوست.اولین چاپ کتاب در ماه اوت ۱۸۸۲ صورت میگیرد و در چاپ دوم مولف قسمت های جدیدی شامل پیشگفتار وتعدادی شعر و زیر عنوان به اثر خود می افزاید وبدین ترتیب آن را تکمیل میکند.
توضیحات ناشردر مورد کتاب حکمت شادان :
روز ۲۴ آوریل ۱۸۸۲ در شهر روم نیچه با دوشیزه لوسالومه آشنا می شود. وشخصیت سالومه او را مجذوب خویش میکند.دراین دوران شور و نشاط غریبی سراسر وجودش را فراگرفته است ؟: به نظر می آید که نیچه از همنشینی و همدلی لو سالومه جان تازهای یافته و با اشتیاق تمام تصحیح خبرهای حکمت شادان را در اوایل تابستان ۱۸۸۲ به اتمام رساند.در مجموعه آثار نیچه، حکمت شادان پس از چنین گفت زرتشت قرار میگیرد. در این نوشته است که تمام مقولات و مفاهیم بنیادین نویسنده یعنی بازگشت ازلی ابر انسان و اراده معطوف به قدرت مطرح یا به اختصار تعریف میشوند. ضمنا در همین کتاب است که خواننده با چهره نمادین زرتشیت آشنا میشود. از نظر کارشناسان؛ این کتاب نقطه عطفی در تحول اندیشه نیچه ومرکز ثقل آثار اوست. خود موْلّف عقیده دارد که این اثر مقدمه و تفسیر«چنین گفت زرتشت» است در واقع من تفسیر کتاب را قبل از نگارش خود کتاب نوشتم.
قسمتی از متن کتاب:
ای همنوع، همنوع عزیز من نمیدانم آیا هنوز میتوانی به زیان نوع ما نابخردانه و بد زندگی کنی؟ آنچه میتوانست به نوع ما آسیب برساند شاید از هزاران سال پیش در ما مرده است. شاید این از آن مواردی است که حالا دیگر از دست هیچکس حتی پروردگار کاری ساخته نیست. به دنبال بهترین با بدترین امیال وگرایشات خود برو وبهرحال بسوی نیستیات گام بردار.در هردو صورت خواهی دید به گونه ای به پیشرفت بشریت کمک کرده ای به این عنوان جزو نیکوکاران محبوب خواهی شد و حق خواهی داشت ستایشگرانی داشته باشی… همینطور کسانی هم تو را مسخره خواهند کرد. انا هرگز کسی را پیدا نمیکنی که بتواند تماما تو را به عنوان یک فرد حتی در بهترین خصوصیات وکارهایت مورد تمسخر و ریشخند قرار دهد. کسی که بتواند حقیقت تو را یعنی حقارت بی پایانت را ای مگس بیچاره ،ای وزغ بینوا نشانت دهد.
دیدگاه بگذارید